Lubicie kaszankę? Od czasu do czasu lubię zjeść. Smakuje nie tylko z grilla, ale i z patelni. Zapraszam po przepis na super kotleciki.
Składniki:
4-5 niedużych kaszanek
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1-2 jajka
1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
sól, pieprz
majeranek
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Sposób wykonania:
1. Zdjąć osłonki z kaszanek, pokroić w plasterki i przełożyć do miski. Można lekko rozdrobnić widelcem. Dodać jajka, drobno posiekaną i zrumienioną cebulkę i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem. Masę wymieszać dokładnie dłonią.
2. Z masy formować kotlety, opanierować w bułce tartej i smażyć na oleju.
Smacznego!!!
Źródło: Moje Walijskie Pichcenie
Pyszny, domowy obiadek☺
OdpowiedzUsuńMyślę że warto spróbować :)
OdpowiedzUsuńOoo, jaki oryginalny pomysł na kaszankę! Kaszanka z patelni zawsze najlepsza, więc i te kotleciki muszą być pyszne. Pozdrawiam cieplutko! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam do wypróbowania przepisu! Pozdrawiam!
UsuńMoim zdaniem ciekawa propozycja.
OdpowiedzUsuń