11 stycznia 2019

Kotlety z kaszanki

Lubicie kaszankę? Od czasu do czasu lubię zjeść. Smakuje nie tylko z grilla, ale i z patelni. Zapraszam po przepis na super kotleciki.


Składniki:

4-5 niedużych kaszanek
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
1-2 jajka
1 kajzerka namoczona w mleku i odciśnięta
sól, pieprz
majeranek
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia

Sposób wykonania:

1. Zdjąć osłonki z kaszanek, pokroić w plasterki i przełożyć do miski. Można lekko rozdrobnić widelcem. Dodać jajka, drobno posiekaną i zrumienioną cebulkę i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem. Masę wymieszać dokładnie dłonią.
2. Z masy formować kotlety, opanierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

Smacznego!!!

Źródło: Moje Walijskie Pichcenie

5 komentarzy:

  1. Ooo, jaki oryginalny pomysł na kaszankę! Kaszanka z patelni zawsze najlepsza, więc i te kotleciki muszą być pyszne. Pozdrawiam cieplutko! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i zapraszam do wypróbowania przepisu! Pozdrawiam!

      Usuń
  2. Moim zdaniem ciekawa propozycja.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!