Pasta serowa z makrelą i ogórkiem II

Witajcie. Dziś podaję Wam drugi pomysł na pastę serową z makrelą. Pierwszy można podglądnąć tu - KLIK. Dzisiejsza wersja z ogórkiem kiszonym wydaje mi się lepsza niż ta z ogórkiem konserwowym. Mamy tu nieco inne dodatki, jest ich więcej i naprawdę całość świetnie smakuje.


Składniki:

250 g sera białego półtłustego
1/2 dużej wędzonej makreli
1 ogórek kiszony
1/2 małej cebulki
1 łyżeczka musztardy
1 mały jogurt naturalny
siekany świeży koperek
sól, pieprz do smaku

Sposób wykonania:

1. Ser rozdrobnić widelcem. Dodać makrelę dokładnie oczyszczoną z ości.
2. Cebulkę i ogórka kiszonego pokroić w kosteczkę, dodać do sera. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. W ogóle nie użyłam soli, bo makrela i ogórki były dla mnie już wystarczającym słonym dodatkiem.

Smacznego!!!


2 komentarze:

  1. Wspaniałe są takie pasty ja własnie wczoraj taką jadłam

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie wygląda! Koniecznie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!