3 lutego 2017

Sałatka z tuńczykiem i selerem naciowym

Bardzo gorąco polecam wszystkim tę sałatkę. Jest naprawdę super! Połączenie jak dla mnie idealne, jednocześnie jeszcze bardziej przekonało mnie do selera naciowego, za którym wcześniej nie przepadałam.


Składniki:

2 puszki tuńczyka (kawałki w sosie własnym)
1 mała puszka kukurydzy
3-4 ogórki kiszone
4-5 łodyg selera naciowego (u mnie był dość długie)
1 cebulka
majonez
pieprz świeżo zmielony

Sposób wykonania:

1. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
2. Umyte łodygi selera pokroić w kostkę. Ogórki kiszone również pokroić w kostkę, a cebulkę drobno posiekać.
3. Składniki połączyć, dodać majonezu wedle uznania oraz popieprzyć. Wymieszać.

Smacznego!!!

Źródło: Co mi w duszy gra

5 komentarzy:

  1. Nie robiłam jeszcze z selerem naciowym. Wygląda na dość lekką. Wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak. Jest lekka. W ogole bardzo dobra. Polecam!

      Usuń
  2. Bardzo lubię takie połączenie tuńczyka i selera naciowego :) W kuchni dla zwiększenia prozdrowotności naszego gotowania założyliśmy filtr do wody redox fitaqua, który daje wodę odkwaszającą organizm, zwiększa odporność każdego organizmu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Seler naciowy jest polecany na diecie odchudzającej, niestety wiele osób nie jest wstanie go zjeść. Uważam, że takie połączenie z tuńczykiem, który jest źródłem pełnowartościowego białka, to świetny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię jak sałatki zawierają seler, ten naciowy również ;-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!