16 lutego 2017
Sałatka makaronowa z fetą i warzywami
Składniki:
makaron kokardki
brokuł
ser typu feta
czerwona papryka
ogórek
cebula dymka ze szczypiorkiem
czarne oliwki
zmiażdżony ząbek czosnku
pieprz
olej lub oliwa
Sposób wykonania:
1. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku.
2. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować al dente.
3. Oliwki pokroić w plasterki, cebulkę posiekać, ser, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.
4. Wszystko wymieszać, dodać zmiażdżony ząbek czosnku, dodać 1-2 łyżki oleju i doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dzieki za przepis na bardzo dobry posiłek :)
OdpowiedzUsuńMoje smaki☺
OdpowiedzUsuńSzybko, prosto i smacznie. Dokladnie tak jak lubię!
OdpowiedzUsuńLubię sałatki, najlepsze dla zdrowia :) lubię i sałatki i zdrową wodę :) mam taką z filtra redox fitaqua - ten filtr daje wodę, która uzdrawia na poziomie komórkowym :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńPolecam!
Usuńależ smacznie wygląda ta sałatka i szybka, co nie jest bez znaczenia przy moim ostatnio lenistwie- zrobię na pewno - dziękuję Aniu za przepis i serdecznie pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Danusiu, mam nadzieję, że Ci posmakuje. Pozdrawiam!
UsuńLubię tego typu sałatki, bardzo pożywne ;-)
OdpowiedzUsuńProsto, smacznie i kolorowo - to lubię :)
OdpowiedzUsuń