21 listopada 2016

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka kiszonego II

Dziś zapraszam na drugą wersję surówki z pekinki i ogórka kiszonego. Tego typy surówki ładnie się u nas przyjęły, może i  Wam posmakuje.


Składniki:

1 nieduża kapusta pekińska
3 ogórki kiszone
pęczek cebulki szalotki
1 duża marchewka
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Kapustę pekińską dowolnie pokroić.
2. Ogórki kiszone i obraną marchew zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
3. Cebulę zieloną posiekać.
4. Dodać majonez i jogurt, wymieszać, doprawić wedle uznania.

Smacznego!!!

8 komentarzy:

  1. Ja czasem robię podobna tylko ze śmietana zamiast jogurtu ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aż ślinka cieknie. Szybka i prosta, a na pewno pyszna.

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię takie z szynką lub kurczakiem, mniam

    OdpowiedzUsuń
  4. Z ogórkiem kiszonym nie robiłam ale mnie zaciekawiłaś :) Wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!