19 września 2015

Zapiekanka chlebowa z kiełbasą

Szybka zapiekanka na bazie chleba, można do niej nawet wykorzystać zalegające czerstwe pieczywo. A dodatki? Wedle uznania :) Można dorzucić wszystko na co mamy ochotę.


Składniki:

kilka kromek chleba (może być czerstwy)
2-3 jajka
kawałek dowolnej kiełbasy
1 cebula
1-2 pomidory
ser żółty
sól, pieprz
1 łyżka masła lub oleju

Sposób wykonania:

1. Naczynie żaroodporne posmarować masłem lub olejem. Dno wyłożyć kromkami chleba.
2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem do smaku, zalać nimi chleb. Posypać cienką warstwą sera. Na wierzch wyłożyć zrumienioną cebulę i kiełbasę oraz pokrojone w plastry pomidory. Całość posypać tartym żółtym serem.
3. Całość włożyć do piekarnika i zapiekać, aż jajka się zetną.

Smacznego!!!
Drugie życie pieczywa

Źródło: Moje domowe kucharzenie

6 komentarzy:

  1. Szybki i smaczny pomysł na kolację:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A gdzie kiełbasa? Aneta

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajna propozycja na czerstwe pieczywo😊

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja całkiem zapomniałam o tej zapiekance...Mogę "ukraść " zdjecie wraz z linkiem do Twojego bloga do mojej galerii potraw?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście, że można :) Mogę nawet podesłać na maila :)
      Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!