Macie w planach zrobić rybę na obiad? To ja podrzucam Wam przepis na surówkę idealną do rybki :)
Składniki:
500 g kapusty kiszonej
1 marchewka
1 jabłko
1 cebulka
1 garść suszonej żurawiny
pieprz
1-2 łyżki cukru
olej
Sposób wykonania:
1. Kapustę drobno kroimy, obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
2. Cebulkę drobno siekamy.
3. Wszystko łączymy, dorzucamy żurawinę, doprawiamy pieprzem, cukrem i olejem.
4. Schładzamy przed podaniem.
Smacznego!!!
Surówka z dodatkiem żurawiny to świetny pomysł;)
OdpowiedzUsuńDziękuję! Spróbuję!
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam kiszonej kapusty z żurawiną ;). Ciekawe połączenie smaków.
OdpowiedzUsuń