11 września 2015

Surówka z kiszonej kapusty z żurawiną

Macie w planach zrobić rybę na obiad? To ja podrzucam Wam przepis na surówkę idealną do rybki :)


Składniki:

500 g kapusty kiszonej
1 marchewka
1 jabłko
1 cebulka
1 garść suszonej żurawiny
pieprz
1-2 łyżki cukru
olej

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno kroimy, obraną marchew i jabłko ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
2. Cebulkę drobno siekamy.
3. Wszystko łączymy, dorzucamy żurawinę, doprawiamy pieprzem, cukrem i olejem.
4. Schładzamy przed podaniem.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Surówka z dodatkiem żurawiny to świetny pomysł;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy nie jadłam kiszonej kapusty z żurawiną ;). Ciekawe połączenie smaków.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!