Szybki i przepyszny pomysł na podanie pomidorów. A jeśli macie swoje pomidorki (jak ja) to prawdziwa bajka. Można jeść wedle upodobań, solo, do kanapki, grilla itp.
Sposób przygotowania:
- 1 duży pomidor (mój, bawole serce, ważył 300g, fajnie sprawdzi się też pomidor karbowany)
- oliwa z oliwek
- krem na bazie balsamico
- sól morska
- pieprz
- suszona bazylia
- tarty twardy ser
- miód, najlepiej płynny
Sposób przygotowania:
1. Talerz lub półmisek lekko spryskać oliwą.
2. Umytego pomidora pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć na wcześniej przygotowanym półmisku. Posypać solą morską, pieprzem, suszoną bazylią i skropić kremem na bazie balsamico. Lekko skrapiamy miodem.
3. Na koniec posypujemy tartym twardym serem, u mnie grana padano.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!