7 sierpnia 2024

Czosndogi

 Fajny pomysł na bagietkę czosnkową podaną na ciepło z parówką i warzywami. Bardzo dobre.

Składniki:

  • 1 bagietka czosnkowa
  • 2 cienkie parówki
  • 1-2 plasterki sera żółtego
  • pomidor
  • 1 mała cebulka
  • ogórek kiszony
  • 1 liść kapusty pekińskiej lub sałaty
  • szczypiorek
  • keczup

Sposób przygotowania:

1. Bagietkę naciąć i do środka włożyć kawałki sera żółtego. 

2. Parówki podgrzać i włożyć do bagietki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150*C i zapiec 10-15 minut. 

3. Na parówkach rozłożyć posiekaną cebulkę, kapustę, pomidorki i ogórka kiszonego. Polać keczupem i posypać szczypiorkiem. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!