Uwielbiam wszelkie pasty jajeczne. Tym razem klasyczną pastę wzbogaciłam o dodatek sera. Wyszło pysznie!
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 100-150 g żółtego sera
- siekany koperek
- sól, pieprz
- 1 pełna łyżka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
Sposób wykonania:
1. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć na gładko z majonezem i musztardą.
2. Białka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko połączyć, dodać soli, pieprzu i siekanego koperku wedle uznania. Wymieszać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!