4 maja 2017

Surówka z cukinii i marchewki

Zapraszam na zaskakująco pyszną i lekką surówkę na bazie cukinii. Robiłam ją pierwszy raz, ale z pewnością jeszcze powtórzę.


Składniki:

1 mała młoda cukinia
1 mała marchewka
1 łyżka siekanego szczypiorku
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego lu śmietany
1/2 łyżeczki musztardy stołowej
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej.
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
3. dodać pozostałe składniki, doprawić do smaku i wymieszać.
4. Najlepiej smakuje na świeżo po przygotowaniu.

Smacznego!!!


3 komentarze:

  1. A z cukinii jeszcze nie robiłam :-) Fajny pomysł :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wygląda, taka wiosna na talerzu... ścierana w plasterki? dobrze widzę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie. Cukinię i marchew ścierałam na tarce jarzynowej o dużych oczkach.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!