20 marca 2016

Sałatka ryżowa z pieczarkami i kurczakiem


Składniki:

100 g ryżu
2 wędzone udka z kurczaka
30 dag pieczarek
1 cebula
1/2 puszki groszku zielonego
3-4 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić.
2. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinkę oleju, obsmażyć i lekko posolić. Nie powinny się przypalić.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Udka z kurczaka obrać ze skóry, pokroić w kosteczkę.
5. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Groszek odlać z zalewy.
6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Źródło: W mojej kuchni

3 komentarze:

  1. Lubię sałatki, które w składnikach mają pieczarki. Fajny pomysł na smaczną sałatkę. Kurczak i ogórki... Podoba mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prezentuje się świetnie! Muszę taką zrobić. Pyszne! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna :) zapisuję do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!