9 marca 2016

Surówka z kapusty włoskiej i pora


Składniki:

1/2 główki włoskiej kapusty
1 marchewka
1 jabłko
1 por
przyprawa do sałatek
olej
siekany koperek

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno poszatkować.
2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem.
3. Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Wszystkie składniki połączyć, dodać troszkę oleju, siekany koperek i doprawić ulubioną przyprawą do sałatek.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Dziś właśnie zostało mi pół kapusty włoskiej i zastanawiałam się co z nią zrobić. Dzięki Tobie już wiem :) będzie surówka do piątkowego obiadu . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. A jaka jest ulubiona, Twoja przyprawa do sałatek.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja akurat bardzo lubię przyprawę do sałatek Prymat (to nie żadne reklama). :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!