9 marca 2016
Surówka z kapusty włoskiej i pora
Składniki:
1/2 główki włoskiej kapusty
1 marchewka
1 jabłko
1 por
przyprawa do sałatek
olej
siekany koperek
Sposób wykonania:
1. Kapustę drobno poszatkować.
2. Pora pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem.
3. Marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Wszystkie składniki połączyć, dodać troszkę oleju, siekany koperek i doprawić ulubioną przyprawą do sałatek.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dziś właśnie zostało mi pół kapusty włoskiej i zastanawiałam się co z nią zrobić. Dzięki Tobie już wiem :) będzie surówka do piątkowego obiadu . Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńA jaka jest ulubiona, Twoja przyprawa do sałatek.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJa akurat bardzo lubię przyprawę do sałatek Prymat (to nie żadne reklama). :)
Usuń