20 marca 2016
Sałatka ryżowa z pieczarkami i kurczakiem
Składniki:
100 g ryżu
2 wędzone udka z kurczaka
30 dag pieczarek
1 cebula
1/2 puszki groszku zielonego
3-4 ogórki kiszone
1/2 pęczka koperku
majonez
sól, pieprz
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Ryż ugotować w lekko osolonym wrzątku, ostudzić.
2. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać odrobinkę oleju, obsmażyć i lekko posolić. Nie powinny się przypalić.
3. Cebulę drobno posiekać.
4. Udka z kurczaka obrać ze skóry, pokroić w kosteczkę.
5. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Groszek odlać z zalewy.
6. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Źródło: W mojej kuchni
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię sałatki, które w składnikach mają pieczarki. Fajny pomysł na smaczną sałatkę. Kurczak i ogórki... Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńPrezentuje się świetnie! Muszę taką zrobić. Pyszne! Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńŚwietna :) zapisuję do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń