Zaskakująco pyszne, delikatne naleśniki, których bazą ciasta jest kefir.
Składniki:
- 1 i 1/2 szklanki kefiru
- 1 szklanka mąki - lub więcej w zależności od gęstości ciasta
- 1/2 szklanki wody
- 1 jajko
- 1/3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki cukru
- 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki zmiksować na gładko i odstawić na kwadrans.
2. Patelnię posmarować niewielką ilością oleju, smażyć naleśniki z obu stron.
3. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Źródło: kuchnia Agaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!