20 lipca 2020

Omlet z oscypkiem

Uwielbiam oscypki i solo i z żurawiną. Z Zakopanego przywiozłam kilka sztuk i postanowiłam wykorzystać je inaczej niż zwykle. W omlecie smakowały wybornie ;-)


Składniki:

2 jajka
3-4 łyżki mleka
sól, pieprz
1 plasterek czerwonej papryki
3 plasterki kiełbasy żywieckiej
połowa małego oscypka

Sposób wykonania:

1. Jajka wbić do kubeczka, dodać mleko, sól i pieprz, wymieszać dokładnie.
2. Patelnię posmarować odrobiną masła, wrzucić pokrojone w kosteczkę kiełbasę żywiecką i paprykę.
3. Wlać ostrożnie masę jajeczną, na wierzch ułożyć plasterki oscypka. Całość przykryć pokrywką i smażyć, aż jajka się zetną.

Smacznego!!!


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!