Uwielbiam oscypki i solo i z żurawiną. Z Zakopanego przywiozłam kilka sztuk i postanowiłam wykorzystać je inaczej niż zwykle. W omlecie smakowały wybornie ;-)
Składniki:
2 jajka
3-4 łyżki mleka
sól, pieprz
1 plasterek czerwonej papryki
3 plasterki kiełbasy żywieckiej
połowa małego oscypka
Sposób wykonania:
1. Jajka wbić do kubeczka, dodać mleko, sól i pieprz, wymieszać dokładnie.
2. Patelnię posmarować odrobiną masła, wrzucić pokrojone w kosteczkę kiełbasę żywiecką i paprykę.
3. Wlać ostrożnie masę jajeczną, na wierzch ułożyć plasterki oscypka. Całość przykryć pokrywką i smażyć, aż jajka się zetną.
Smacznego!!!
Oscypek w każdej postaci smakuje genialnie :)
OdpowiedzUsuń