23 stycznia 2020

Pasta serowo-rybna

Lubię pasty serowe, od czasu do czasu urozmaicam je poprzez dodanie ryby z puszki.

Ze szprotkami w oleju

Składniki:

250g sera białego
1 puszka ryby (makrela w pomidorach/w oleju / szprotki - co kto lubi)
1/2 cebulki
siekany koperek / szczypiorek
jogurt naturalny

Sposób wykonania:

1. Ser biały rozdrobnić widelcem. Cebulkę drobno posiekać.
2. Z puszki z rybą odlać część oleju lub sosu pomidorowego. Pozostałą zawartość połączyć z serem. Dodać cebulkę, szczypiorek lub koperek i jogurt naturalny - tyle, aby uzyskać pożądaną konsystencję. Dokładnie wymieszać.

Smacznego!!!
Z rybą w pomidorach

3 komentarze:

  1. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej pasty jeszcze nigdy nie jadłam, ale jak najbardziej wygląda bardzo smakowicie. Muszę przyznać, że ja sobie chwalę dania z wędzonego na zimno łososia https://mowisalmon.pl/przepisy/losos-mowi-wedzony-na-zimno-z-sosem-z-ciemnego-piwa-papryczki-padron-patatas-bravas-i-gruszka-z-grilla/ i z dodatkiem ciemnego piwa smakuje wręcz obłędnie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!