7 października 2016

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką II


Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
1/2 czerwonej papryki
kawałek pora
1 marchewka
1 pomidor
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz
siekany koperek

Sposób przygotowania:

1. Kapustę pokroić w kostkę lub w cienkie paski. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę.
2. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej.
3. Wszystko wymieszać, dodać majonez, koperek i doprawić do smaku.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Mam identyczny przepis, prawie - u mnie jest jeście seler, taki ze słoila.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha! :) Uwielbiam tę sałatkę, moja mama taką zawsze robiła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Będzie pyszna, zrobię:-) serdecznie pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. fajna, prosta, do obiadku w sam raz :)

    OdpowiedzUsuń
  5. To jest wspaniała sałatka. Ulubiona w moim domu. Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Idealnie wpasuje się do mojego niedzielnego dania pierś z kurczaka faszerowana.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!