21 listopada 2014

Pasta jajeczna z tuńczykiem


Składniki:

4 ugotowane na twardo jajka
1 tuńczyk w puszce (najlepiej w sosie własnym)
pół cebulki
majonez +jogurt naturalny + musztarda (po 1 łyżeczce)
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
2. Cebulkę drobno posiekać.
3. Jajka drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Wszystko wymieszać, dodać po łyżeczce majonezu, jogurtu i musztardy. Doprawić do smaku.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Lubię wszelkiego rodzaju pasty do pieczywa. Ta, którą pokazujesz należy do moich ulubionych. Mniam, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pasta ąż ślinka cieknie, super to wygląda :)m Musze spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam taka ostatnio pastę, tylko dodałam jeszcze ogórka konserwowego pychota :-) o wiele lepsze od tych sklepowych wędlin :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!