30 sierpnia 2011

Naleśniki z tuńczykiem i pomidorem

Po prostu pyszności!

 

Składniki:

Ciasto:
250 ml mleka
150 ml wody, najlepiej gazowanej
2 jajka
250 g mąki
sól

Farsz:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 duży pomidor
1-2 łyżki śmietany 18%
1 cebulka
1 łyżeczka suszonego tymianku
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przygotować ciasto naleśniki i usmażyć.
2. Zrobić farsz: odsączyć tuńczyka, dodać posiekaną cebulkę i pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Dodać śmietanę i przyprawić przyprawami. 
3. Naleśniki smarować farszem, dowolnie złożyć ( zwijałam naleśniki jak krokiety). Gotowe zrumienić na dobrze rozgrzanym oleju. Od razu podawać.

SMACZNEGO:) 

Źródło: najsmaczniejsze.pl

4 komentarze:

  1. Rzadko smażę naleśniki i sama nie wiem dlaczego. Przecież można je podać na tyle smakowitych sposobów- chociażby taki pyszny jak proponujesz;)

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśniki są tak uniwersalne.
    do podania samodzielnego, z dżemem, z cukrem lb miodem, w pastami i innymi nadzieniami. można z nich tyle wyczarowac!


    http://www.karmel-itka.blogspot.com
    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Dawno nie jadłam naleśników, czas nadrobić zaległości:)

    OdpowiedzUsuń
  4. oj pysznie było, muszę to powtórzyć :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!