Często robię sobie na śniadanie jajka. Tu wariacja na temat jajecznicy :-)
Składniki:
- 2 jajka
- 1 cienka kiełbaska śląska lub frankfurterka
- kawałek cukinii
- kawałek czerwonej papryki
- olej i odrobina masła do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kiełbaskę pokroić w plastry, umyte warzywa w kostkę.
2. Na patelni rozgrzać olej i masło, wrzucić kiełbaskę, przyrumienić. Następnie dodać cukinię i paprykę, chwilę smażyć.
3. Wbić jajka, posolić, popieprzyć, lekko zamieszać i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Smacznego!!!
Na pewno jest przepyszna, lubię tak kombinować z takimi prostymi daniami jak np. jajecznica :D
OdpowiedzUsuńJajecznicy w takiej wersji jeszcze nie jadłam. Świetny przepis :)
OdpowiedzUsuń