Składniki:
6 kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety
Marynata:
2 jajka
2 łyżki majonezu
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka siekanej pietruszki / koperku
trochę soli, pieprzu
bułka tarta do panierki
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać.
2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin lub nawet na całą noc.
3. Przed smażeniem kotlety wyjąć, opanierować z obu stron w bułce tartej. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, ale na niewielkim ogniu z obu stron.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Źródło: Blog z apetytem
Pyszne są.
OdpowiedzUsuńkocham kotlety!
OdpowiedzUsuńTeż lubię. Za to moje dzieci wręcz uwielbiają i dlatego dość często przygotowuje je na różne sposoby.
Usuń