Składniki (na jedną porcję):
garść fasolki szparagowej
1 jajko
kilka pomidorów koktajlowych
1 ogórek gruntowy
sól, pieprz
odrobina majonezu
Sposób wykonania:
1. Fasolce odciąć końcówki, ugotować al dente w osolonym wrzątku.
2. Jajko ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki.
3. Pomidorki przepołowić, a ogórka pokroić w plasterki.
4. Wszystkie warzywa połączyć ze sobą, nałożyć na talerz, posypać odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Zrobić kleksy z majonezu.
Smacznego!!!
Pychotka ☺
OdpowiedzUsuńBardzo fajna sałatka, jakoś złapałam na nią mega ochotę!
OdpowiedzUsuńSzparagówki nie jadam, ale tacie bym taką sałatkę zrobiła :)
OdpowiedzUsuń