Bardzo dobre kotlety rybne, do których zamierzam wracać częściej.
Składniki:
- 400-450 g filetów z dorsza
- 2 jajka
- 2 łyżki siekanego koperku
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 80-100 g tartego żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- sok z 1/2 cebuli
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Jeśli używasz mrożonych filetów, należy je wcześniej odmrozić i wytrzeć z nadmiaru wody ręcznikiem papierowym.
2. Filety z ryby pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Wbić jajka, dodać sól, pieprz, mąkę ziemniaczaną, tarty ser majonez, sok z cytryny i koperek. Wszystko wymieszać.
3. Na patelni rozgrzać olej, nakładać porcje i smażyć kotlety z obu stron na złoto.
4. Usmażone kotlety odsączyć na ręczniki papierowym. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Myślę że to dobry przepis identyczny jak na siekane kotleciki z piersi kurczaka
OdpowiedzUsuń