11 grudnia 2015

Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami


Składniki:

500 g kiszonej kapusty
200 g pieczarek
1 duża cebula
olej
pieprz, sól
makaron typu łazanki

Sposób wykonania:

1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, w razie potrzeby przepłukać wodą jeśli kapusta jest bardzo kwaśna. Kapustę pokroić.  Zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości.
2. Pieczarki obrać, pokroić w koteczkę.
3. Cebulę posiekać. Lekko zrumienić na patelni na oleju, po czym dodać pieczarki i dusić, aż woda odparuje.
4. Gdy kapusta jest miękka, dodać do niej cebulę z pieczarkami, wymieszać i  doprawić do smaku.
5. Gotową kapustę wymieszać z ugotowanym makaronem.

Smacznego!!!


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!