11 grudnia 2015
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami
Składniki:
500 g kiszonej kapusty
200 g pieczarek
1 duża cebula
olej
pieprz, sól
makaron typu łazanki
Sposób wykonania:
1. Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku, w razie potrzeby przepłukać wodą jeśli kapusta jest bardzo kwaśna. Kapustę pokroić. Zalać niewielką ilością wody, gotować do miękkości.
2. Pieczarki obrać, pokroić w koteczkę.
3. Cebulę posiekać. Lekko zrumienić na patelni na oleju, po czym dodać pieczarki i dusić, aż woda odparuje.
4. Gdy kapusta jest miękka, dodać do niej cebulę z pieczarkami, wymieszać i doprawić do smaku.
5. Gotową kapustę wymieszać z ugotowanym makaronem.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Robię tak samo. Bardzo lubię takie łazanki :)
OdpowiedzUsuńNajlepsze i najprostsze łazanki są rewelacyjne. :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję ☺️
UsuńBędę robić w piątek z tego przepisu, bardzo lubię łazanki, Wesołych świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich ❤️🎄
OdpowiedzUsuńDziękuję, również życzę spokojnych, wesołych Świąt 🎄
Usuń