1 mała sałata masłowa
garść pomidorków koktajlowych
1 mała czerwona cebulka
1 ogórek gruntowy
siekany koperek
Dressing:
1/5 szklanki oleju rzepakowego
1 łyżeczka przyprawy do sałatek
świeżo zmielony pieprz
odrobina cukru lub miodu
1/2 łyżeczki octu z białego wina
Sposób wykonania:
1. Warzywa umyć, ogórki obrać ze skórki.
2. Sałatę podzielić na mniejsze części, pomidorki przepołowić, cebulkę posiekać w półtalarki, a ogórka w plasterki.
3. Składniki dressingu przełożyć do małego słoiczka, zakręcić zakrętkę i energicznie potrząsać do połączenia się składników.
4. Do warzyw dodać dressing i siekany młody koperek, delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Smacznego!!!
Aniu, samo zdrowie. Takie sałatki powinny być w codziennym menu. Pysznie wygląda Twoja sałatka :)
OdpowiedzUsuńSuper sałatka, a jaka zdrowa :) pycha!
OdpowiedzUsuńOjj, ja też tak mam. Pyszna sałatka :D
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda ta sałatka. Mega apetyczna i pożywna :)
OdpowiedzUsuń