Składniki:
mięso z rosołu (np. z udek)
3 ugotowane jajka
1 jajko surowe
1 cebula
1 łyżka bułki tartej
natka pietruszki albo koperek
przyprawy do smaku
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielimy w maszynce do mięsa razem z ugotowanymi jajkami.
2. Dodać drobno posiekaną cebulę, surowe jajko, drobno posiekaną zieleninkę, bułkę tartą, dobrze doprawić, formować kotleciki i smażyć na niewielkiej ilości oleju na złoto.
3. Dobrze smakują z ziemniakami i surówką, jak również i samodzielnie bez dodatków :)
Smacznego!
Źródło: Wielkie żarcie
Uwielbiam przepisy na wykorzystanie mięsa z rosołu:) Bardzo fajny pomysł na kotleciki:)
OdpowiedzUsuńI nic się nie marnuje, podoba mi się taki kulinarny recykling;)
OdpowiedzUsuńCo prawda to prawda, bo wyglądają świetnie!
OdpowiedzUsuń