Aby urozmaicić kotlety drobiowe dodałam ostatnio do bułki tartej granulowanego czosnku - efekt - wyszły pyszne aromatyczne kotleciki. Myślę, że taka panierka pasuje do każdego rodzaju mięsa :)
Składniki:
4 kotlety z indyka
sól, pieprz
mąka
mleko
1 jajko
bułka tatra
kilka łyżeczek czosnku granulowanego
olej
Sposób przygotowania:
1. Kotlety rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
2. 1/3 szklanki mleka wymieszać z surowym jajkiem.
3. Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem granulowanym.
4. Panierować kotlety w odpowiedniej kolejności, najpierw w mące, następnie w mleku z jajkiem, a na końcu w bułce tartej z czosnkiem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.
Smacznego :)
Wyglądają przepysznie :) Z pewnością takie zrobię :)
OdpowiedzUsuńmmm...czosnek...ale ja bym sprobowała ze świezym nie lubię granulowanego
OdpowiedzUsuńpokochaj-gotowanie.bloog.pl
warto eksperymentować :)
Usuńpyszności! wyglądają znakomicie
OdpowiedzUsuń