Strony

5 czerwca 2025

Grillowane papryczki faszerowane serem camembert

 Dziś coś nietypowego do grillowania. Rzadko robimy coś innego niż kiełbasy, mięsa, cukinię czy cebulę na grilla. Wypróbujcie sobie takie papryczki. Są przepyszne i ekspresowe do przygotowania. Takie małe papryczki kupuje w Biedronce. Jeśli chodzi o boczek, to polecam ten surowy wędzony. Znacznie łatwiej owinąć takim boczkiem papryczkę, niż tym parzonym. 


Składniki:
  • 7 małych słodkich papryczek
  • 1 camembert naturalny 
  • 14 plastrów bardzo cienko krojonego boczku (najlepiej surowego, wędzonego)
 
Sposób wykonania:
 
 1. Papryczki umyć, przekroić na pół wzdłuż i oczyścić z gniazd nasiennych. 
2. Camembert pokroić na kawałki, na każdą połówkę papryki nałożyć po kawałku sera. 
3. Każdą gotową papryczkę z serem owinąć plasterkiem boczku. 
4. Smażyć na grillu lub upiec w piekarniku, aż boczek się zarumieni i papryczka trochę zmięknie. 

Smacznego!!! 

Źródło: IG, kuchenne_mecyje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!