Dziś coś nietypowego do grillowania. Rzadko robimy coś innego niż kiełbasy, mięsa, cukinię czy cebulę na grilla. Wypróbujcie sobie takie papryczki. Są przepyszne i ekspresowe do przygotowania. Takie małe papryczki kupuje w Biedronce. Jeśli chodzi o boczek, to polecam ten surowy wędzony. Znacznie łatwiej owinąć takim boczkiem papryczkę, niż tym parzonym.
Składniki:
- 7 małych słodkich papryczek
- 1 camembert naturalny
- 14 plastrów bardzo cienko krojonego boczku (najlepiej surowego, wędzonego)
Sposób wykonania:
1. Papryczki umyć, przekroić na pół wzdłuż i oczyścić z gniazd nasiennych.
2. Camembert pokroić na kawałki, na każdą połówkę papryki nałożyć po kawałku sera.
3. Każdą gotową papryczkę z serem owinąć plasterkiem boczku.
4. Smażyć na grillu lub upiec w piekarniku, aż boczek się zarumieni i papryczka trochę zmięknie.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!