Strony

13 lipca 2024

Kaszanka z cukinią i pieczarkami

 Dziś coś pysznego dla miłośników z kaszanki. Takie danie z jednej patelni.

Składniki:

  • 1 mała cukinia
  • 150 g świeżych pieczarek
  • 1 mała cebulka
  • 2-3 kaszanki
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:

1. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, po czym dodać pokrojoną w kostkę cukinię, a pieczarki w plasterki. Całość smażyć, aż nadmiar wody odparuje z warzyw. Gotowe warzywa przełożyć na talerz. 

2. Kaszanki obrać z osłonek, pokroić w plastry i smażyć na tej samej patelni, co chwilkę temu warzywa. Smażyć chwilę, po czym dodać podsmażone wcześniej warzywa. Doprawić pieprzem, solą oraz majerankiem. 

3. Podawać z ulubionymi dodatkami, ja akurat jadłam ze świeżym pieczywem. Pyszności!!!

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!