Strony

17 czerwca 2020

Sałatka z fasolką szparagową i papryką

Sezon na fasolkę tuż przed nami. Uwielbiam fasolkę i już z niecierpliwością na nią czekam. I zrobię sobie taką oto sałatkę, bo była pyszna!


Składniki:

200 g fasolki szparagowej
1 nieduża czerwona papryka
2-3 pomidory
kilka ogórków gruntowych
szczypiorek
koperek
sól, pieprz
olej
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

1. Fasolkę umyć, oczyścić, ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Dzięki temu zachowa piękny zielony kolor.
2. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. W kostkę pokroić też pomidory, a ogórki w plastry.
3. Do warzyw dodać odrobinę oleju, zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz i posiekany szczypiorek i koperek. Całość zamieszać.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!