Zapraszam Was dziś na zupełnie nie-halloweenowe, za to pyszne naleśniki.
Składniki:
Naleśniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka wody gazowanej
2 czubate szklanki mąki pszennej
2 jajka
1/2 łyżeczki soli
kilka łyżek oleju
Farsz:
100-150 g sera typu feta
500 g świeżego szpinaku typu baby
2 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
świeżo mielony pieprz
Sposób wykonania:
1. Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki.
2.Szpinak myjemy, drobniej kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak, dusimy. Po 5 minutach dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku i pokruszoną fetę. Dusimy kolejne 5 minut. Na koniec doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
3. Naleśniki smarujemy ciepłym farszem.
Smacznego!!!
Źródło: Agata gotuje
Świetny farsz do naleśników. Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńjeden z moich ulubionych farszy:)
OdpowiedzUsuńBardzo takie lubię, mniam:)
OdpowiedzUsuń