Składniki:
1,5 kg schabu
sól
suszony majeranek
1 główka czosnku
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy solą i zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Posypujemy obficie suszonym majerankiem.
2. Mięso schładzamy 2 godziny w lodówce. Przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C i pieczemy mięso 1,5 godziny.
3. Schab jest gotowy, gdy jego wierzch się zarumieni.
4. Dzięki temu, że schab jest pieczony w rękawie, nie traci swojej soczystości.
Smacznego!!!
Źródło: mniammniam.com
pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zachęcająco ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńMąż by mnie ozłocił za ten schab ,mniam.
OdpowiedzUsuńSmaczne mięsko i fajny przepis ;)
OdpowiedzUsuńhenryk kania robi dobry schab tylko niestety bez śliwki, a takie lubię najbardziej. mój wujek na wsi robi taki ze śliwką i to jest doipiero coś :D
OdpowiedzUsuń