Uwielbiam jajecznicę. Wersję z boczkiem przyrządzam bardzo rzadko, choć chyba takie śniadanie lubię najbardziej. Koniecznie używam jajek swojskich ponieważ nie tylko mają lepszy smak, ale też pięknie żółciutko wyglądają i sprawiają, że człowiek nabiera jeszcze większego apetytu :)
Składniki:
15 dag wędzonego boczku 1 mała cebulka 4 swojskie jaja sól
Sposób przygotowania:
1. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę. Rumienimy boczek na patelni, pod koniec dodajemy cebulę i chwilę razem smażymy. 2. Wbijamy jajka, solimy do smaku, smażymy. Podajemy na ciepło ze świeżym pieczywem.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
co tam kalorie, ważne, że pyszne :) pozdrawiam domowe.blog.pl
OdpowiedzUsuń