2 kolby świeżej kukurydzy 1 łyżeczka cukru 100 ml mleka woda 2 łyżki masła czosnkowego Sposób przygotowania:
1. Kukurydzę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka i cukru do miękkości (ok. 10-15 minut). Kukurydza gotowana w ten sposób jest delikatniejsza od tej gotowanej z dodatkiem soli. 2. Kolby wyciągamy z wody, podajemy posmarowane masłem czosnkowym ( a jeśli ktoś nie lubi to smarujemy zwykłym masełkiem). SMACZNEGO :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
Właśnie tak lubię najbardziej:-)
OdpowiedzUsuńPyszna,szkoda że tak krótki sezon mamy na kukurydzę.
OdpowiedzUsuń