24 stycznia 2020

Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

Bardzo lubię wszelkie sałatki śledziowe. Ta jest pyszna, ale radziłabym ją zjeść tego samego dnia co została przygotowana. Ze względu na dodatek pekinki, po jakimś czasie podchodzi wodą. Mimo to polecam.


Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
5 marynowanych filetów śledziowych
1 puszka groszku
1 puszka kukurydzy
kilka ząbków marynowanego czosnku
sól, pieprz
majonez

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno pokroić, filety pokroić w grubą kostkę.
2. Warzywa odsączyć z zalewy.
3. Czosnek drobniutko posiekać.
4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez oraz doprawić do smaku.
5. Schłodzić przed podaniem.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!