24 lutego 2017

Pasta serowa z wędzoną makrelą i ogórkiem


Składniki:

1 kostka sera białego
kawałek wędzonej makreli
jogurt naturalny
1-2 ogórki konserwowe
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Ser umieszać z jogurtem naturalnym. Dodać drobno pokrojone ogórki i kawałki wędzonej makreli. Dokładnie wymieszać.
2. Dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku.
3. Podawać z pieczywem.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Super przepis, taka typowa domowa pasta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja ulubiona pasta. Dodaję do niej odrobinę drobno posiekanej cebuli. Bardzo smaczna, zdrowa i się nie nudzi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię podobną tylko bez ogórka, muszę kiedyś go dodać ;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie pasty twarogowe :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszna, nie dodawałam jeszcze ogórka - muszę zrobić taka wersję :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!