Strony

6 maja 2023

Pasta jajeczno-serowa

 Uwielbiam wszelkie pasty jajeczne. Tym razem klasyczną pastę wzbogaciłam o dodatek sera. Wyszło pysznie!

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100-150 g żółtego sera
  • siekany koperek
  • sól, pieprz
  • 1 pełna łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Sposób wykonania:

1.  Ugotowane jajka obrać ze skorupek, oddzielić białka od żółtek. Żółtka rozetrzeć na gładko z majonezem i musztardą. 

2. Białka i ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wszystko połączyć, dodać soli, pieprzu i siekanego koperku wedle uznania. Wymieszać.

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!