Fantastyczna rybka, która naprawdę nie wymaga wiele nakładu pracy. Do mojego menu wchodzi na stałe ;-)
Składniki:
- 2 pomidory
- kilka małych filetów rybnych (u mnie morszczuk)
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 cebula
- kilka pieczarek
- sól, pieprz
- przyprawa do ryb
- kawałek żółtego sera
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Filety rybne rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, popieprzyć i dodać przyprawę do ryb.
2. Pomidory, cebulę, czosnek pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne posmarować cienką warstwą oleju, na dnie ułożyć cebulę, pomidory i czosnek. Na warzywa wyłożyć filety rybne.
3. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na patelni, po czym wyłożyć na rybę. Całość lekko posypać tartym żółtym serem.
4. Całość zapiec w piekarniku w 180 st.C przez około 30-35 minut.
Smacznego!!!
Źródło: Pinterest
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!