Strony

1 sierpnia 2020

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Moje wakacyjne odkrycie ;-) Przepyszna pasta na bazie jajek i łososia wędzonego, która nigdy mi się nie znudzi...


Składniki:

  • 4 jajka
  • 150g wędzonego łososia (na zimno)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka siekanego koperku

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotować, obrać, białka oddzielić od żółtek.
2. Żółtka rozetrzeć widelcem, dodać majonez i wymieszać. Białka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do masy żółtkowej.
3. Łososia drobno posiekać i dodać do pasty. Wsypać koperek, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą (ostrożnie z solą, bo łosoś już jest dość słony).

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. musi być pyszna ta pasta, bardzo lubię łososia, chętnie wykorzystam przepis

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!