Sezon na kapustę pekińską chyba się już rozpoczął, bo pełno jej w sklepach. A i mi właśnie kapusta pekińska kojarzy się z zimowymi surówkami. Zapraszam na pomysł na dodatek do obiadu. Polecam!
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
1 marchewka
2-3 łodygi selera naciowego
2 ogórki gruntowe
sól, pieprz
siekany koperek
1 łyżka majonezu
1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
1. Warzywa obrać. Kapustę pokroić w kostkę. Marchew zetrzeć na tarce jarzynowej. Ogórki pokroić w kostkę, a selera naciowego w talarki.
2. Warzywa połączyć, dodać majonez, jogurt, siekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego!!!
Świetna surówka. To zdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńRobię podobną surówkę, bardzo ją lubię do wszelkich dań obiadowych:)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczna sałatka :)
OdpowiedzUsuń