Składniki:
2 zupki chińskie (1 łagodna i 1 pikantna)
1 duży filet z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 por
1/2 kapusty pekińskiej
sól, pieprz
majonez
przyprawa do kurczaka (np. gyros)
Sposób wykonania:
1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę.
2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje.
3. Kapustę pekińską posiekać.
4. Paprykę pokroić w kostkę.
5. Makaron odcedzić z nadmiaru wody, dodać pozostałe składniki, majonez i wymieszać. Ewentualnie doprawić solą lub pieprzem.
6. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego!!!
Źródło: Pasja smaku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!