Nie ma jak dobry sos pomidorowy do gołąbków :)
Składniki:
1 buteleczka soku pomidorowego (330 ml)
1 szklanka zimnej wody
2 łyżki mąki
1 łyżka koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
cukier
suszony majeranek
Sposób wykonania:
1. Sok przelać do rondelka, doprowadzić do wrzenia. Dodać trochę soli, pieprzu, majeranku i odrobinę cukru.
2. Mąkę mieszamy z zimną wodą, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy, aż sos zacznie gęstnieć. Dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i ewentualnie doprawiamy.
Smacznego!!!
Masz rację, gołąbki najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Robię co prawda inaczej, ale taki sposób też jest dobry. Szybko i można go w każdej chwili zrobić :)
OdpowiedzUsuńKrysiu, ja też mam kilka sprawdzonych sposobów na sos pomidorowy do gołąbków. Ale ten jest zdecydowanie najszybszy :)
UsuńSmaczny sosik w pięknym kolorze!
OdpowiedzUsuń