Składniki:
Suche:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
Mokre:
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
kilka kropel olejku śmietankowego
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
Mokre:
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju
kilka kropel olejku śmietankowego
2-3 brzoskwinie (świeże lub z puszki)
Sposób przygotowania:
1. W jednym naczyniu wymieszać składniki mokre, a w drugim suche.
2. Brzoskwinie pokroić w kostkę.
3. Składniki mokre wlać do suchych, wymieszać do połączenia, dodać pokrojone brzoskwinie i jeszcze raz wymieszać.
4. Ciasto przełożyć do foremek do 2/3 wysokości i piec w 180 st. C przez 15 minut.
Smacznego!!!
Smacznie Aniu te mufinki wyglądają i pewnie tak smakują,ale ja ciężko się wdrażam w stare obowiązki i jakoś na wszystko brakuje mi czasu.Biorę więc dwie dla siebie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko!!!
Aniu nie miałam z moją koleżanką mleka więc dodałyśmy śmietany. Ciekawe co z tego wyjdzie :D!
OdpowiedzUsuń