28 lipca 2013

Sałatka z kalafiora i rzodkiewki

Bardzo szybka i smaczna sałatka.


Składniki:

1 nieduży kalafior
1 pęczek rzodkiewki
pół pęczka szczypiorku
majonez
sól,pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kalafior podzielony na różyczki gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Studzimy.
2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Szczypiorek siekamy.
4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, pieprz i sól.

Smacznego!!!

Kwiatożercy 2013

2 komentarze:

  1. Robię podobnie tylko zamiast szczypiorku dodaje koperek. Polecam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!