Strony

28 lipca 2013

Kompot z czarnej porzeczki

W moim rodzinnym domu nie robiło się takiego kompotu, dlatego też skorzystałam z przepisu Aniki - dziękuję za inspirację :) Troszkę zmieniłam proporcje.

Składniki:

1 kg czarnych porzeczek
1 litr wody
20 dag cukru

Sposób przygotowania:

1. Umyte porzeczki umieścić w słoikach (u mnie do 2/3 wysokości słoika).
2. Wodę zagotować z cukrem i gorącym syropem zalać porzeczki.
3. Słoiki zakręcić i pasteryzować przez 15 minut.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!