4 plastry schabu 4 grubsze plastry sera żółtego (np. goudy) jajko mleko bułka tarta olej sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kotlety rozbijamy cienko, oprószamy pieprzem i solą. 2. Kotlery panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku rozmieszanym z odrobiną mleka, a na końcu w bułce tartej. 3. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. 4. Kiedy jedna strona się usmaży, przekładamy na drugą, a na wierzch kładziemy plasterek sera i patelnię przykrywamy pokrywką, aby ser się rozpuścił. 5. Podajemy na ciepło.
Dziękuję za odwiedziny i komentarz. Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!
Schabowego to ja zawsze chętnie:)
OdpowiedzUsuńSchabowy w każdej postaci jest dobry!:) A Twój pomysł - super:)
OdpowiedzUsuńMniamnuśne :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały obiad!
OdpowiedzUsuńZgadzam się z wszystkimi komentarzami, a do tego jakie apetycznie zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń