Składniki:
ulubiony makaron
posiekana natka pietruszki
3-4 łyżki śmietany 18%
15 dag pieczarek
pół pora
1 łyżka masła lub margaryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na gotujący się wrzątek z dodatkiem soli wrzucamy makaron i gotujemy.
2. Obrane pieczarki kroimy w plasterki, na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę i dusimy pieczarki.
3. W czasie, gdy pieczarki się duszą, oczyszczamy pora i kroimy w talarki. Dorzucamy do pieczarek i razem dusimy. Doprawiamy solą.
4. Dodajemy śmietanę i całość mieszamy. Dorzucamy odcedzony makaron, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Na koniec dorzucamy siekaną pietruszkę.
5. Podajemy udekorowane pietruszką.
Smacznego :)
Źródło: Moja kuchnia malutka
Uwielbiam makarony, tez robiłam z pieczarkami ale z cebulką pycha :-)
OdpowiedzUsuńZ powodzeniem można zastąpić pora cebulą :)
Usuń